Teruglink
Image default
Aanbiedingen

4 Tips voor food prepping als een pro

4 Tips voor food prepping als een pro

Als je een sporter bent, is de kans groot dat je het een en ander weet over food prepping. Wat je eet heeft immers een directe invloed op je prestaties. Daarom nemen zoveel sporters de tijd om hun maaltijden van tevoren zorgvuldig te plannen en voor te bereiden. Als je voor het eerst gaat eten, of als je je spel wilt verbeteren, zijn hier vier tips die je daarbij zullen helpen.

 

Plan vooruit

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen op het gebied van food prepping is vooruit plannen. Beslis wat je die week gaat eten en maak dan een lijst van alle ingrediƫnten die je nodig hebt. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook geld omdat je dan geen dingen koopt die je niet nodig hebt.

 

Investeer in containers van goede kwaliteit

Als je aan food prepping gaat doen, heb je containers van goede kwaliteit nodig. Je wilt tenslotte dat je voedsel vers en lekker blijft, en dat gaat niet gebeuren als het wordt bewaard in dunne bakjes die lekken of niet goed afsluiten. Zoek containers die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en met goed sluitende deksels.

 

Bereid je eten van tevoren voor

Een van de beste dingen van voedselvoorbereiding is dat je zo een voorsprong hebt op je maaltijden. Profiteer hiervan door zoveel mogelijk van je eten van tevoren klaar te maken. Snijd groenten, kook vlees, deel snacks uit – wat je ook kunt doen om het eten later in de week gemakkelijker voor jezelf te maken, doe het!

 

Word creatief

Dat je elke dag hetzelfde eet als lunch betekent niet dat je maaltijden saai moeten zijn. Wees creatief met je voedselvoorbereidingen en experimenteer met verschillende smaakcombinaties en ingrediĆ«nten. Je kunt bijvoorbeeld eiwit poeder van www.bestwayingredients.com toevoegen!  Je zult er misschien van opkijken hoe lekker gezond eten kan zijn als het goed bereid is!

https://bestwayingredients.com/