Teruglink
Image default
Bedrijven

Het belang van personeelszaken

Als u een bedrijf heeft weet u wellicht als de beste dat u zonder personeel een stuk minder ver komt dan als u een goed team achter u heeft staan. Mocht u geen eigen bedrijf hebben weet u misschien van eigen kennis dat uw baas eigenlijk niks is zonder de mensen op de werkvloer. Werknemers zijn dus heel belangrijk en in principe de motor achter het bedrijf. Iedereen brengt zijn eigen unieke menselijk kapitaal aan. De meeste bedrijven zijn alleen in staat om te groeien als er meer werknemers aangenomen worden, daarom zijn ze bijna altijd van belang.

 

Het valt op dat door de jaren heen meer aandacht wordt besteed aan de werknemers, de sfeer binnen de organisatie, en de cultuur binnen een bedrijf. Het is natuurlijk belangrijk om werknemers tevreden te houden zodat ze hun werk met meer passie doen en wellicht zelfs beter presteren. Iemand die zich bezig houdt viel vroeger onder de afdeling personeelszaken. Tegenwoordig gaat dit vaker door het leven als Human Resource Management, ook wel HRM. Deze functie houdt zich bezig met advies en management met betreft tot personeel, arbeid. Echter hebben veel kleinere bedrijven te weinig kapitaal voor het langdurig aannemen van een HR-manager. Gelukkig is er als oplossing een consultant HR. Hierdoor hoef je als bedrijf niet iemand aan te nemen maar word er toch ondersteuning geboden aan personeelszaken.

 

Bij grotere bedrijven en vanaf een bepaald aantal werknemers zijn bedrijven verplicht om een HR-werknemer aan te nemen. Dit zal verschillen per branche en markt, zo zal de CAO bouw anders zijn dan de CAO schilders. Het is als werknemer toch fijn als er iemand is die kan helpen met persoonlijke problemen binnen het bedrijf. Zo blijft de chemie binnen het bedrijf beter. Dit zal uiteindelijk leiden tot meer waarde voor de klanten maar ook de werknemers. Het is dus een win-win situatie.

Voor meer informatie : http://www.cbbs.nl