Teruglink
Image default
Meubels

Hoe kun je je kantoor gezellig inrichten?

Wanneer je meerdere dagen per week op kantoor werkt, is het belangrijk om je werkplek waar mogelijk gezellig in te richten. Het moet natuurlijk wel functioneel zijn, maar tegelijkertijd ook comfortabel. Een fijne sfeer op kantoor of je werkplek draagt bij aan een productieve werkdag. Wanneer je comfortabel bent in je omgeving, is het makkelijker om je werk gedaan te krijgen. In dit artikel geven we je een paar tips voor een functionele en gezellige werkplek!

Voeg wat kleur toe

De meeste werkplekken zijn vrij neutraal qua kleuren. Wit, zwart en aardetinten zul jij ongetwijfeld veel terugzien op je kantoor. Het kan daarom enorm gezellig zijn om wat kleur aan je werkplek toe te voegen door middel van bloemen en/of planten, een leuk schilderij of bijvoorbeeld je muismat. Afhankelijk van wat er op je bureau/werkplek past, kun jij zelf kleur toevoegen. Let wel op de kleuren die je kiest, deze kunnen namelijk van invloed zijn op je stemming. Geel helpt bijvoorbeeld om optimistisch te blijven en voor een goede concentratie kun je beter kiezen voor groen of blauw. En wat dacht je van bruine, houten Akupanelen? Deze zijn stijlvol en houden ook het geluid van buiten tegen. Zo kun je ongestoord werken.

Zorg voor genoeg licht

Zeker ‘s winters is het enorm belangrijk dat je werkplek genoeg licht heeft. Het is misschien zelfs nog donker als je aankomt, of het wordt ‘s middags alweer vroeg donker wanneer je nog aan het werk bent. Daarom kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een daylight lamp. Deze lampen zorgen ervoor dat je alle details weer goed kunt zien, zelfs als het buiten al donker is. Ook is de kleurherkenning perfect en zorgen deze lampen ervoor dat je geen vermoeide ogen krijgt. 

Bloemen en planten

Bloemen en planten zijn de ultieme manier om wat gezelligheid toe te voegen aan je werkplek. Maar wist je dat verschillende planten ook een kalmerende werking hebben en de akoestiek op je kantoor verbeteren? Kies bijvoorbeeld voor een Monstera, Ficus, Palm of Philodendron Plant. Deze zien er niet alleen gaaf uit op je werkplek, maar zijn de ideale kantoorplant. 

Voeg een persoonlijke touch toe

Zeker wanneer je meerdere dagen per week op kantoor bent, kan het fijn zijn om een persoonlijke touch aan je werkplek toe te voegen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een standaard fotolijstje, maar je kunt ook een foto laten afdrukken op je muismat, of op een mok zodat je er altijd je favoriete koffie uit kunt drinken. Hang een leuk canvas op met een foto of zet gewoon een foto op de achtergrond van je laptop. Er zijn genoeg manieren om een persoonlijke touch aan je werkplek toe te voegen. Zo voel je je net wat comfortabeler op je werkplek, en weet je ook meteen welke van jou is. Er zijn dus genoeg manieren om je werkplek wat gezelliger te maken. Een daglichtlamp, planten, wat kleur en een persoonlijke touch kunnen jouw werkplek net dat ene extra geven.