Teruglink
Image default
Bedrijven

Je eigen QR codes maken

QR codes zijn er al sinds de jaren 90, maar ze worden nu pas echt populair. Hoe komt dat nou? Vroeger werden de codes enkel gebruik om een kleine hoeveelheid informatie in op te slaan en vervolgens gescand te kunnen worden door speciaal daarvoor gemaakte scanners. Het werd dus voornamelijk toegepast bij producten waar niet veel informatie over nodig was bij de scanning. Deze Quick Read codes, of dus “snel lezen”, werden puur gebruikt om informatie te lezen.

Tegenwoordig gebruiken wij het voor heel andere dingen, zoals promotie. Het is namelijk heel leuk omdat je ook zelf een QR code aan kunt maken, en dat geheel gratis! Het is gemakkelijk online te doen en vervolgens kunt u de code op een flyer of op uw visitekaartje printen. Let hierbij wel op het formaat van de code, omdat deze wel goed scanbaar moet zijn. Het is ook praktisch om bijvoorbeeld in de supermarkt de mogelijkheid te hebben om een QR code te scannen van een product zodat u daar bijvoorbeeld wat productinformatie over krijgt. Het is gemakkelijk te scannen met elke smartphone, al moet daar eerst wel een applicatie voor worden gedownload. Dit is ook gewoon gratis, al zijn er wel betaalde versies van de applicaties.

Als u dan zo’n QR code heeft aangemaakt kunt u deze afdrukken. Dit kunt u gewoon op een A4 doen, maar het kan ook direct op een product worden afgedrukt. Dit kunt u zelf doen met een QR code printer die gemaakt is voor professioneel gebruik.

Zoekt u naar een printer met iets meer doeleinden dan QR codes printen, dat kan ook. Wij raden u een kabel printer aan, want deze print niet alleen op ontzettend veel verschillende ondergronden, ook is de inktfles op elk moment te vervangen. Ook tijdens het printen kan de fles dus vernieuwd worden.

Voor meer informatie : http://www.kba-metronic.com/