Teruglink
Image default
Marketing

Je inschrijven bij een detacheringsbureau

Als jij al een tijdje werkloos kan je besluiten om gebruik te maken van een detacheringsbureau. Voor als je dit niet kent: dit is een bureau dat zich bezig houdt met het werven en flexibel inzetten van personeel. Je kan het vergelijken een uitzend bureau, maar het is toch een beetje anders. Bij een detacheringsbureau werk je namelijk onder een contract en bij een uitzendbureau niet. Dit betekent dat je bij een detacheringsbureau ook wordt betaald op het moment dat er geen werk meer is. Bij een uitzendbureau krijg je niet meer betaald op het moment dat er geen werk meer is. Het is daarom voor detacheringsbureaus heel belangrijk dat ze beschikken over goede detachering software.

Omdat je een contract aan gaat is de selectie- en wervingsprocedure een stuk strenger. Op het moment dat de kans aanwezig is dat je mensen moet betalen terwijl ze niet aan het werk zijn ben je een stuk voorzichtiger met wie en hoeveel mensen je aanneemt. Het is daarom belangrijk dat zo’n bedrijf over goede uitzend software beschikt. Het is namelijk proces dat nauwkeurig gebeuren moet en je wilt dan ook een software die het bedrijf ondersteund en helpt de juiste keuzes te maken. Je wilt dat deze processen niet alleen effectief, maar ook efficiënt gebeuren.

De procedure die ik eerder al kort benoemd hebt is ook vrij veel eisend. Je wordt namelijk vrij grondig onderzocht en geïnspecteerd. Ze kijken of jij geschikt bent voor het segment waar jij je voor hebt opgegeven. Ook wordt gevraagd of jij enkele referenties wilt opgeven die zij kunnen contacteren. Deze referenties kunnen bevestigen of ontkrachten dat jij daadwerkelijk geschikt bent voor deze functie. Betrouwbaar en loyaal personeel is namelijk een cruciale succes factor voor detachering bureaus.

Een ander verschil tussen een uitzendbureau en een detacheringsbureaus is hoe ze omgaan met het personeel. Omdat je geen contract hebt bij een uitzend bureau is de kans groter dat ze je minder goed behandelen.

Voor meer informatie : https://www.mysolution.nl/