Teruglink
Image default
Dienstverlening

Last van droge ogen? 3 Tips!

Droge ogen kunnen echt vervelend zijn. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben, zoals allergieën (maar niet die allergieën waardoor je tranende ogen krijgt, dat is iets anders), ouder worden, je omgeving (bijvoorbeeld een te warme of droge kamer) en bepaalde medische aandoeningen. Omdat onze ogen best gevoelig zijn, is het goed om te weten hoe je droge en jeukende ogen kunt aanpakken. Optiekvision geeft 3 tips tegen droge ogen. Lees verder!

Oogleden wassen

Allereerst kun je je oogleden regelmatig wassen. Dit simpele trucje helpt om bacteriën te verwijderen en ontstekingen te verminderen. Je kunt dit doen door voorzichtig de basis van je wimpers te masseren met lauw of koel water. Een andere optie is om een zachte reiniger of babyshampoo te gebruiken om je oogleden goed schoon te maken. Zorg ervoor dat je alle make-up resten volledig verwijdert om verdere irritatie te voorkomen.

Warm en koud kompres

Een warm kompres kan droge, jeukende ogen verlichten, vooral als je merkt dat je tranen snel opdrogen of als de klieren die olie voor je ogen produceren, niet goed werken. Neem een schoon washandje, maak het nat met warm water, wring het uit en leg het op je gesloten ogen gedurende één tot vijf minuten. Als het kompres afkoelt, maak het dan opnieuw nat met schoon, warm water en beweeg het zachtjes over je oogleden om eventuele vuildeeltjes te verwijderen. Aan de andere kant kan een koud kompres verlichting bieden bij hete, geïrriteerde ogen. Als je last hebt van verschillende symptomen, zoals rode ogen of geïrriteerde oogleden door veel schermgebruik, bevochtig dan een handdoekje met koud water en leg het zachtjes op je oogleden om de bloedsomloop rond je ogen te stimuleren en ontspanning te bieden.

Hydratatie en voeding

Om droge ogen te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je voldoende gehydrateerd blijft. Zorg ervoor dat je gedurende de dag regelmatig water drinkt en streef naar minstens acht glazen per dag. Voedsel met veel vocht, zoals watermeloen en komkommer, kan ook bijdragen aan hydratatie en je ogen vochtig houden. Bovendien kunnen bepaalde vitamines en voedingsstoffen helpen om droge ogen te verlichten. Vitamine A, D3, E en Omega 3-vetzuren zijn belangrijk voor de gezondheid van je ogen en kunnen de productie van tranen stimuleren, waardoor je ogen beter gehydrateerd blijven. Je kunt deze voedingsstoffen vinden in voedingsmiddelen zoals noten, vis en avocado. Als je denkt dat je niet genoeg van deze vitamines binnenkrijgt via je dieet, kijk dan eens naar voedingssupplementen. Dus, heb jij last van droge ogen? Volg deze tips!