Teruglink
Image default
Aanbiedingen

Nieuwe grasmaaier nodig? Kies uit deze type grasmaaiers!

Je wil een nieuwe grasmaaier, maar weet niet waar je op moet letten? Voor de meeste mensen is het idee om naar een winkel te gaan en de goedkoopste grasmaaier te kiezen. In plaats van te haasten om een ​​grasmaaier te kopen die maar een paar maanden kan worden gebruikt, kun je overwegen iets meer te betalen en een grasmaaier te kopen waar jij en jouw gezin jarenlang plezier van zullen hebben. Hier zijn enkele tips om u te helpen de beste grasmaaier te vinden die beschikbaar is. 

 

Drukknopsnijder 

De drukknopsnijder maakt het erg gemakkelijk om de grasmaaier te starten en te gebruiken. Drukknopgrasmaaiers zijn erg populair omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en erg stil zijn tijdens het gebruik. Start hem, zet de generator aan, maai de tuin en klaar is Kees. Een van de voordelen van het bezitten van een grasmaaier met drukknop is dat de maaier vrijwel geen onderhoud nodig heeft en dat de motor niet om de paar maanden hoeft te worden afgesteld. 

 

Zijklepmotor

Het volgende type grasmaaier, de motor met zijklep, is waarschijnlijk de meest voorkomende grasmaaier. Deze maaier wordt aangedreven door de motor van de grasmaaier. Het bevat één brandstoftank en één cilinder in elke cilinder van de zijklepmotor. Omdat de motoren aangedreven worden door grasmaaiers, gaan deze motoren lang mee, kunnen ze op vrijwel elke brandstof draaien en hebben ze aanzienlijk lagere onderhoudskosten. 

 

Loopmaaier

De loopmaaier heeft een aandrijfkatrolsysteem waarmee de voet van de bestuurder de motor kan bedienen. Hierdoor hoef je bij het starten van de motor niet op de startknop te drukken. Dit kan handig zijn voor mensen die meer controle over de machine willen. Het nadeel van dit systeem is dat het de afstand beperkt die de berijder kan afleggen zonder te stoppen en zonder zijn voet van het pedaal te halen. 

 

Elektrisch 

Tot slot, de duurste grasmaaier is de elektrische maaier. Bij deze type grasmaaier zijn alle bewegende delen ondergebracht in een volledig afgesloten luchtdichte kap aan de bovenzijde van de motor. Omdat deze machines veel stroom verbruiken, kan het benodigde onderhoud aanzienlijk en kostbaar zijn. Elektrische grasmaaiers hebben echter het voordeel dat ze niet alleen erg stil zijn, maar ook voldoende opbergruimte bieden voor alle componenten. 


Heb jij nog meer advies nodig over grasmaaiers of ander gereedschap? Gereedschap-expert voorziet hierin! Bezoek de website, bekijk het ruime assortiment of stel een vraag. De medewerkers zullen deze zo goed mogelijk beantwoorden.

https://www.gereedschap-expert.nl/