Teruglink
Image default
Woning en Tuin

Profiteer van het verlaagde BTW percentage!

Ben je niet tevreden over de verwarming in je woning of appartement? Of ben je al een stap verder en ben je informatie aan het verzamelen over het laten installeren van een nieuwe verwarming? Dan had je geen beter moment kunnen uitkiezen! Per 1 maart 2013 geldt namelijk de 6% BTW regeling.

Tijdelijke 6% BTW regeling en de voorwaarden

Wat houdt dit in? Om de bouwsector en woningmarkt een boost te geven is er per 1 maart 2013 een tijdelijke BTW verlaging in de bouw vastgesteld van 21% naar 6%BTW. Deze verlaging loopt tot 1 januari 2015 en heeft alleen betrekking op arbeid en niet op materialen. Tevens geldt de verlaging alleen bij woningen die ouder zijn dan twee jaar en heeft het uitsluitend betrekking op renovatie- en onderhoudswerkzaamheden. De installatie van een nieuwe verwarming en onderhoud van de installatie valt hier ook onder. Is je woning ouder dan twee jaar en ben je toe aan een nieuwe verwarming? Aarzel dan niet langer en vraag diverse offertes aan om zo goed de prijzen te kunnen vergelijken. Houd hierbij wel rekening met de volgende geldende voorwaarden voor de tijdelijke 6% BTW regeling: – Het moment van de afronding van de werkzaamheden is bepalend voor het BTW tarief. Valt het moment van afronding tussen 1 maart 2013 en 1 januari 2015, dan geldt 6% BTW. – De verlaging geldt alleen voor arbeid en niet voor materialen; voor de aanschaf van de verwarming geldt dus gewoon de 21% BTW regeling, maar over het aantal arbeidsuren voor de installatie, maar ook voor onderhoud, betaal je in deze periode slechts 6% BTW.

Installatie van de verwarming

Een verwarmingsinstallatie bestaat uit een drietal onderdelen: een thermostaat, een verwarmingstoestel en een verspreidingssysteem. De installatie van een nieuwe verwarming zorgt ervoor dat de kamers van je woning optimaal verwarmd worden en verbetert het comfort in je huis. Vergeet geen onderhoudscontract af te sluiten, het jaarlijks onderhoud van je verwarming is erg belangrijk!

Onderhoud van de verwarming

Nog geen onderhoudscontract afgesloten voor je verwarmingsinstallatie? Dan is dit het moment om dit te regelen. Het is belangrijk om je verwarmingsinstallatie regelmatig van onderhoud te voorzien en goed te laten afstellen. Als je installatie goed is afgesteld levert dit namelijk verschillende voordelen op. Het vergroot de veiligheid en comfort in je woning en het voorkomt ook hoge energierekeningen.

Het originele bericht staat op: Profiteer van het verlaagde BTW percentage!

Voor meer informatie : http://www.verwarming-nu.nl/verlaagde-btw/