Teruglink
Image default
Mode en Kleding

Waarom een goede leren portemonnee kopen?

Een leren portemonnee is een stuk van elke mannelijke garderobe die onmisbaar is. De gemiddelde man bewaart zijn portemonnee 7-10 jaar. In die tijd wordt een portemonnee als een goede vriend. Je draagt hem elke dag en hij vormt zich naar je toe, hij past zich aan je handen aan, neemt een eigen persoonlijkheid aan en wordt een deel van je identiteit.

Waar moet je dan op letten als je een kwaliteitsleren portemonnee voor mannen koopt? Wat maakt een portemonnee tot de beste lederen portemonnee qua kwaliteit en stijl?

Hier zijn een paar dingen om naar te kijken bij het kopen van een portemonnee die bij je zal zijn voor de komende tien jaar.

Goed leer is als een fijne wijn. Het komt in vele soorten en leeftijden prachtig in de loop van de tijd. En het is stijlvol. Die denim, klittenband portemonnee die je al sinds de middelbare school hebt, kun je niet meer tevoorschijn halen als je klanten trakteert en met de baas gaat lunchen.

De hoogste kwaliteit leer is volnerfleer, dit is leer dat niet is geschuurd zodat het zijn volle kracht en karakter behoudt. Goedkoop leer zal vaak worden gecoat met harsen of polyurethaan chemicaliën om het er “hoogwaardig” uit te laten zien en de duurzaamheid te vergroten. Laat u niet misleiden! Volnerfleer heeft dit alles niet nodig. Het zal tientallen jaren meegaan en sierlijk verouderen, en in de loop van de tijd meer en meer karakter krijgen.

Wil je graag een volnerfleren portemonee, maar niet direct de hoofdprijs betalen? Kijk dan eens naar een Cowboysbag portemonnee, deze zijn van de hoogste kwaliteit leder gemaakt maar voor dit topmerk betaal je een zeer redelijke prijs.