Teruglink
Image default
Aanbiedingen

Welke raamdecoratie is geschikt voor kleine ramen?

Bij het kiezen van raamdecoratie voor een klein raam komen veel van dezelfde stappen kijken als bij het uitzoeken van de beste gordijnen voor een groter raam. Je zult bijvoorbeeld je prioriteiten willen bepalen in termen van:

Functionaliteit

Wat is het uitzicht vanuit je kleine raam? Wil je het maximaliseren? Kunnen buitenstaanders door het raam in de kamer kijken, en is privacy dus een zorg? Zo niet, dan heb je misschien de mogelijkheid om lichtdoorlatende of zelfs transparante gordijnen toe te voegen die een royaal uitzicht op de buitenlucht mogelijk maken en een overvloed aan licht de kamer laten baden. Als je kleine raam zich in een slaapkamer bevindt, zul je echter gordijnen moeten kiezen die afdoende kunnen voorkomen dat het licht ’s nachts naar binnen stroomt en de slaap verstoort.

Esthetische aantrekkingskracht

Zoals met alle raamdecoratie, moet je rekening houden met de totale inrichting van de kamer en met de sfeer die je wilt scheppen. Bijvoorbeeld, donkere, zware stoffen zien er elegant uit, maar ze kunnen een klein raam er nog kleiner uit doen zien. In dit geval kun je misschien het visuele effect bereiken dat je zoekt door middelzware gordijnen te combineren met transparante gordijnen.

De beste eigenschappen van het raam naar voren brengen

Ga na hoe je raam precies klein is. Als het lang en smal is, kun je lange gordijnpanelen aan weerszijden van het raam hangen, zodat ze de muur gedeeltelijk bedekken, waardoor het lijkt alsof het raam breder is dan het is. Als je raam kort en breed is, kun je een kort gordijn ophangen die boven het raam laten aanbrengen, zodat ze de sierlijst bedekt en de onderrand tegen het glas komt. Dit geeft de illusie van meer raamhoogte. De beste manier om raamdecoratie voor kleine, grote, en ongewoon gevormde ramen uit te kiezen is door samen te werken met een expert in raamdecoratie op maat.

https://www.raamdecoratie.com