Teruglink
Image default
Aanbiedingen

3 dingen die jij nodig hebt voordat je succesvol het water op kunt

Zodra het goede weer zich weer meldt in Nederland, krijgen veel mensen direct de neiging om het water op te gaan. Als jij één van deze mensen bent, is het belangrijk om te weten dat met alleen een boot je er nog niet bent. Er zijn namelijk meerdere onderdelen die erg belangrijk voor jou kunnen zijn. In deze blog benoemen we er drie. 

  1. Reddingvesten

Veiligheid tijdens het varen is het belangrijkste wat er is, want het kan altijd misgaan. We gaan er natuurlijk niet vanuit, maar voor het geval dat er wel iets gebeurt, is het belangrijk dat er altijd een reddingvest aanwezig is. Deze kun je omdoen wanneer jij van de boot af moet, en in het water terecht komt. Hierdoor blijf je drijven en zal je niet kopje onder gaan. Ben jij een gevorderde zwemmer? Dan kan je er ook voor kiezen om een zwemvest te dragen. Deze bieden net wat minder veiligheid, maar geven jou wel meer bewegingsvrijheid.

  1. Fenders

Een ander onderdeel van het varen dat met veiligheid te maken heeft, zijn de fenders. Deze stootkussens vangen namelijk de klap op van een mogelijke botsing. Deze botsingen zijn lastig te voorkomen, omdat je, als je aanmeert, snel ergens tegen op klapt. Door goede fenders op jouw boot te installeren is dit compleet geen probleem. Fenders bieden jou niet alleen veiligheid op de boot, maar zorgen er ook voor dat jouw boot minder snel beschadiging oploopt. Voordat je gaat varen is het altijd slim om de luchtdruk van jouw fender te controleren: als deze niet goed is, zal de fender een stuk minder functioneren. 

  1. Anker

Geen boot kan zonder anker. Hoewel varen een geweldig onderdeel is, is stilliggen af en toe misschien wel net zo lekker. Dit is onmogelijk zonder een anker: dit gewicht zorgt ervoor dat jouw boot tot stilstand kan komen midden op het water. Ankers zijn er in veel verschillende soorten en maten; het ligt er maar net aan wat voor boot jij hebt. Een zwaardere boot zal een zwaarder anker nodig hebben dan een lichte boot. 

 

https://www.boottotaal.nl/