Teruglink
Image default
Aanbiedingen

Bij deze 4 werkzaamheden is het verstandig om snijwerende handschoenen te dragen!

Snijwerende handschoenen, je kunt aan de naam al wel af lezen waarvoor ze dienen. Snijwerende handschoenen zijn een essentieel persoonlijk beschermingsmiddel voor mensen die werken in situaties waarin ze te maken hebben met snijgevaar.

 

Snijwerende handschoenen zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen snijden en bieden bescherming tegen scherpe voorwerpen zoals bijvoorbeeld messen, glas of metaal. Benieuwd bij welke werkzaamheden het verstandig is om snijwerende handschoenen te dragen? Lees dan snel verder!

 

Voedselindustrie

Waarschijnlijk denk je al snel aan werkzaamheden die te maken hebben met bijvoorbeeld de bouw, maar in de voedselindustrie worden snijwerende handschoenen ook gebruikt. Bijvoorbeeld bij het verwerken van voedsel, zoals het snijden van groenten, fruit en vlees.

 

Werknemers die in deze industrie werken, moeten snel en nauwkeurig kunnen werken om aan de vraag van de klanten te voldoen. Snijwerende handschoenen bieden de nodige bescherming tegen ongelukken met messen en andere scherpe voorwerpen. Het dragen van snijwerende handschoenen kan dan ook voorkomen dat voedsel verdorven raakt door bijvoorbeeld wondjes aan handen.

 

Bouw

Natuurlijk worden snijwerende handschoenen ook gebruikt in de bouw en de metaalindustrie. De handschoenen worden bijvoorbeeld gebruikt bij het hanteren van materialen zoals metalen platen, kabels, buizen en glas. Deze materialen kunnen scherpe randen hebben die kunnen leiden tot ernstige verwondingen. Daarom is het belangrijk om snijwerende handschoenen te dragen omdat deze bescherming bieden tegen deze gevaren.

 

Gezondheidszorg

Ook kom je snijwerende handschoenen tegen in de gezondheidszorg. Ze worden dan bijvoorbeeld gebruikt door medisch personeel, zoals chirurgen en verpleegkundigen. Zij worden vaak blootgesteld aan scherpe instrumenten zoals scalpels en naalden. Snijwerende handschoenen beschermen hen dan tegen per ongeluk letsel of overdracht van ziekten via bloed en andere lichaamsvloeistoffen.

 

Veiligheidsdiensten

Waar je ook snijwerende handschoenen tegen kan komen is bij verschillende veiligheidsdiensten. Denk hierbij aan de politie en het leger. Snijwerende handschoenen worden dan gebruikt bij het hanteren van wapens en bij het doorzoeken van verdachten en voertuigen. Snijwerende handschoenen beschermen de handen tegen snijwonden en steken, terwijl ze daarnaast toch de beweeglijkheid en het gevoel in de vingers behouden die nodig zijn voor allerlei verschillende taken.