Teruglink
Image default
Gezondheid

Diabetes beïnvloed je leven

Veel mensen hebben last van lichamelijke problemen. Deze zijn heel divers en de risico’s verschillen dan ook van gewoon vervelend tot levensbedreigend. Sommige gebreken zijn aangeboren en andere komen met de jaren of zijn het gevolg van een ongeval. Vanaf je vijftigste wordt je leven er niet makkelijker op. Je gaat dan de resultaten zien van je leefstijl van de afgelopen jaren. Gelukkig zijn er verschillende apparaten die ons kunnen helpen om ons leven makkelijker te maken. In dit artikel ga ik jullie vertellen over de ziekte diabetes.

Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Het is een aandoening waarbij je bloedsuikerspiegel niet meer gereguleerd wordt door je lichaam. De kans is aannemelijk dat je iemand kent met deze ziekte omdat het vrij veel voor komt. Mensen met diabetes kunnen last hebben van een te hoge of een te lage bloedsuikerspiegel. Allebei zijn zeer gevaarlijk voor de patiënt. Het is belangrijk dat je bloedsuiker rond de zeven zit. Bij een te hoog of een te laag suiker gehalte in het bloed kan de patiënt in een soort trans raken waarbij hij of zij niet meer weet wat er gebeurd en deze situatie kan lichamelijk al levensgevaarlijk zijn, maar is nog veel gevaarlijker als je het krijgt tijdens het autorijden of iets vergelijkbaars. 

Je snapt dus dat suikerpatiënten afhankelijk zijn van de medicatie die zij hebben. bloedsuikermeters zijn van levensbelang voor diabetes patiënten. Met deze apparaten kunnen zij hun suiker niveau meten en weten zij dus wanneer zij medicatie gebruiken moeten. Op deze manier kunnen zij ook goed functioneren in de maatschappij. Zolang je bloedsuiker spiegel goed bijgehouden wordt kunnen de patiënten gewoon hetzelfde leven zoals iedereen. Zij moeten wel een bloedsuikermeter kopen. Het is voor diabetes patiënten vrij lastig om hier mee bezig te zijn en je moet er altijd op letten.

Voor meer informatie : https://shopvoorgezondheid.nl/