Teruglink
Image default
Dienstverlening

Drie manieren om je na een echtscheiding te verzoenen

Een echtscheiding kan één van de meest hartverscheurende, emotioneel moeilijke en niet te vergeten kostbare ervaringen zijn, die je kunt doorstaan. Psychologen zeggen dat de stress van door een echtscheiding gaan te vergelijken is met de dood van een geliefde of het verlies van een baan. Het kan maanden of jaren duren om je hoofd (en je hart) na een scheiding weer leeg en blij te krijgen.

De meeste mensen kunnen, als een echtscheiding eenmaal achter de rug is, weer langzaam gaan denken over het ontmoeten van nieuwe mensen en het hebben van nieuwe ervaringen. Voor deze mensen vervagen na verloop van tijd langzaam de gevoelens die ze voor hun ex-partner hadden.

Er zijn ook situaties waarin mensen, die een scheiding hebben doorgemaakt, het nogmaals met hun ex-partner willen proberen. Dit klinkt als het je nog nooit is overkomen misschien wel gek, maar het is eigenlijk heel gewoon dat mensen gaan trouwen, scheiden en dan weer opnieuw met elkaar willen trouwen.

Hier zijn drie manieren om je na een echtscheiding weer te verzoenen:

1. Maak weer contact en start een dialoog met je ex. Net zoals bij elke relatie met mensen, is ook met je ex communicatie de sleutel. Je zult willen weten waar je nu allebei staat en natuurlijk ook hoe het zit met gevoelens. Spreek af voor een kopje koffie of bel je ex en klets gewoon wat bij. Krijg een idee van wat ze willen en hoe ze tegenover jou staan.

2. Ga naar een vertrouwenspersoon om de rol, die jij hebt gespeeld bij de huwelijksproblemen, te achterhalen. Voordat je je ex benadert over je ideeën om het weer samen te proberen, is het verstandig als je de tijd neemt om eerst een vertrouwenspersoon te bezoeken. Je zult willen weten welke rol je in je huwelijk hebt gespeeld en waarom het nu moest eindigen in een scheiding. Zelfbewustzijn zal ook helpen voorkomen dat je diezelfde fouten opnieuw maakt.

3. Maak tijd vrij om met je ex samen te zijn. Zodra je voelt dat je er klaar voor bent om weer bij elkaar te komen, kun je je ex bellen en een speciale avond met hem of haar inplannen om het idee, om het weer samen te proberen, te bespreken.

Voor sommige koppels is er, zodra een scheiding definitief is, geen weg meer terug naar hoe de dingen vroeger waren. Toch lukt het veel gescheiden koppels ook om hun verloren liefde weer opnieuw aan te wakkeren. Verzoening na een echtscheiding is vooral een kwestie van weten welke stappen je moet nemen om het weer samen te kunnen proberen en een nieuwe start te kunnen maken.

Relatietherapeut Gouda

Voor meer informatie : https://www.depsycholoog.nl/Gouda/