Teruglink
Image default
Aanbiedingen

Een makelaar inschakelen? Hier moet u op letten!

Als u heeft besloten dat het tijd is om uw huis te verkopen, zijn er veel dingen waar je over na moet denken. Er zijn veel regels om in gedachten te houden en dingen die u moet regelen. Daarnaast is het zaak om na te denken over of u de verkoop van uw woning zelf wilt organiseren of dat u dit door een professional wilt laten doen. In dat laatste geval kunnen wij u adviseren waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste makelaar. Dan kun je dat in ieder geval van je to-do lijst afstrepen!

Verschillende soorten makelaars
Er zijn verschillende soortenmakelaars. Zo is er een aankoopmakelaar: hij helpt u bij het kopen van een nieuwe woning. Hij brengt uw woonwensen in kaart, organiseert bezoeken en begeleidt u bij de notariële en juridische zaken. Een verkoopmakelaar adviseert u over de juiste verkoopprijs, doet onderzoek naar potentiële kopers en helpt u bij het opstellen van een koopcontract. Er is ook een verhuurmakelaar. Deze helpt bij de verhuur van woningen, studio’s en kamers. Deze makelaar helpt bij de verhuur van woningen, studio’s en kamers. Deze makelaar biedt de woningen aan, regelt de rondleidingen en stelt huurovereenkomsten op. 

Kwaliteit van de makelaar
In principe kan iedereen makelaar worden, het is namelijk geen beschermde titel meer. Om te voorkomen dat mensen met verkeerde bedoelingen makelaar kunnen worden zijn er kwaliteitsregisters en beroepsverenigingen van makelaars opgericht. Wanneer een makelaar in een kwaliteitsregister is opgenomen, mag u ervan uitgaan dat de makelaar in kwestie betrouwbaar is en verstand heeft van zaken. Naast deze kwaliteitsregisters kunnen makelaars ook lid zijn van brancheverenigingen. Een voorwaarde hiervoor is  dat een makelaar een bedrijfsverzekering moet hebben, zodat jij niet in financiële problemen komt als de makelaar in de problemen raakt. 

De juiste makelaar voor jou
Om er zeker van te zijn dat u de juiste makelaar vindt, is het belangrijk om ze goed te vergelijken. Dit proces begint uiteraard op het internet. Op een site zoals die van Juiste Makelaar geef je aan wat je zoekt in een makelaar, vervolgens krijg je een e-mail met informatie over het aantal makelaars dat je had aangegeven. Deze makelaars nemen dan geheel vrijblijvend contact met u op, zodat u ze eenvoudig kunt vergelijk en vervolgens een goede beslissing kunt nemen.

 

https://juistemakelaar.nl/