Teruglink
Image default
Bedrijven

Goed de Vaststellingsovereenkomst controleren

In Nederland is de werknemer ontzettend goed beschermd door het recht. Beter dan waar dan ook in Europa durven sommige te zeggen. Vooral de werknemers met een contract voor onbepaalde tijd. Dit is dan ook één van de redenen dat er steeds meer flexcontracten, bepaalde tijds contracten en ZZP constructies zijn. Maar wat is een goed vaststellingsovereenkomst controleren eigenlijk?

Ontslag

De goede zorg voor vaste werknemers komt vooral duidelijk omhoog op twee punten, ziekte en ontslag. Bij beide van deze opties vinden werknemers zich in een onprettige positie. Daar moet de werkgever ook zorg over dragen vond de wetgever. Vandaar dat er nu veel wetgeving is omtrent het ontslag van vaste werknemers. Indien u ontslagen wordt is dit dus in uw voordeel. Vandaar dat het ook van belang is dat u uw Vaststellingsovereenkomst controleren. Zo doet u geen afstand van rechten die u heeft als ontslagen werknemer. U moet goed nakijken wat u tekent. De Vaststellingsovereenkomst controleren kunt u dus ook laten uitvoeren door iemand met meer juridische kennis. Op die manier staat u sterker in overleg met uw (ex-) werkgever. Dan kunt u het beste voor u zelf halen. Dat is natuurlijk fijn. Want ontslagen worden is al naar genoeg.

Details

Indien u de Vaststellingsovereenkomst controleren gaat, moet u letten op details. Sommige punten zijn duidelijk en kunt u niets aan veranderen. Over andere punten kunt u mogelijk discussiëren. Bij de Vaststellingsovereenkomst controleren moet u dus weten waar u naar moet kijken. Een jurist weet dit vaak beter, zij kunnen u dus het beste helpen bij de Vaststellingsovereenkomst controleren. Ook kunt u achteraf door jurist een Vaststellingsovereenkomst controleren laten, mogelijk kunnen zij u bij onenigheden verder helpen. Dat kan ook fijn zijn. Zo  kunt u ook mogelijke juridische kosten van het starten van een proces voorkomen. Dat scheelt u mogelijk heel veel geld.