Teruglink
Image default
Huishoudelijk

Hoe zich te ontdoen van spechten

Spechten zijn prachtige wezens die erg vervelend kunnen zijn. Het is bekend dat ze tot 10.000 keer per dag naar hout pikken, een geluid dat in een straal van anderhalve kilometer te horen is. Ze bouwen nesten in uitgeholde bomen, waar ze kuikens uitbroeden en de volgende generatie vogels creëren.

Helaas voor jou kunnen deze vogels ook gaten in je huis pikken en nesten maken waar je ze niet wilt hebben.

Dus, hoe kom je van spechten af in een kluis en ethische manier?

Spechtpreventie

Het creëren van een spechtvrije zone begint met de juiste preventie. Deze vogels worden aangetrokken door houten balken die zijn beschadigd door water of insecten. Water kan zich in kleine gaatjes verzamelen en verdampen wanneer het regent, waardoor een suikerachtig residu achterblijft. Insecten graven in het hout en laten hun vervelde huid achter, die de vogels onweerstaanbaar vinden.

Om te voorkomen dat de vogels naar uw huis worden getrokken, repareert u eventuele schade aan houten balken en gevelbeplating en sluit u eventuele gaten af met een kitpistool. U kunt ook metalen gootstukken over houten balken en houten gevelbeplating installeren om te voorkomen dat de vogels erin pikken. Een andere optie is een dakgootborstel kopen om zelf de goot schoon te maken zodat vogels wegblijven.

U kunt ook een coating van polyurethaan op de buitenkant van uw huis aanbrengen. Dit beschermt niet alleen uw huis tegen schade door spechten, maar maakt uw huis bovendien beter bestand tegen weersinvloeden en verval.

De beste manier om van spechten af te komen

Als spechten al een probleem is in uw omgeving, zijn er verschillende methoden die u kunt gebruiken om er vanaf te komen. Een manier is om een vogelverschrikker te installeren, zoals een nepuil of een elektrisch schoksysteem. Je kunt de plaatsen waar de vogels nesten bouwen ook blokkeren met netten of vogelstekels.

Als vogels een probleem vormen in je tuin, kun je netten rond je tuin plaatsen om ze buiten te houden. Je kunt ook reflecterende oppervlakken zoals aluminiumfolie of cd’s aan bomen in je tuin hangen, die de vogels afschrikken.

De beste manier om van spechten af te komen, is door proactief te zijn en maatregelen te nemen om te voorkomen dat ze uw huis beschadigen. Als er al schade is opgetreden, gebruik dan de methoden die in dit artikel worden beschreven om de schade aan te pakken. Met een beetje inspanning kunt u voorkomen dat deze vogels uw huis en tuin vernietigen.

Samenvatting: spechten zijn hinderlijk voor huiseigenaren en veroorzaken schade aan gevelbeplating en gevels. Hun geluid is ook vervelend.

Er zijn meerdere manieren om van spechten af te komen, van het bedekken van houten balken met polyurethaan tot het gebruik van fysieke afschrikmiddelen zoals vogelnetten, vogelpinnen of visuele schrikapparaten. Als u te maken heeft met spechtproblemen van grotere omvang of langer dan 6 maanden, is het misschien tijd om een vogelbestrijdingsbedrijf in te schakelen om het probleem aan te pakken.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/kraaiennest-verwijderen/