Teruglink
Image default
Hobby en vrije tijd

Onderhoud je zwembad

Heerlijk om zelf een zwembad te hebben. Lekker spartelen in het water. Sporten, kuren of gewoon ontspannen in een handomdraai. Een privé zwembad maakt al deze eerder genoemde feiten mogelijk. Het is echter wel zo dat het onderhoud van het zwembad enige arbeid vereist. Het is geen kwestie van slechts de pomp aanzetten en af en toe het filter vervangen, wie een schoon en bezwembaar zwembad wil moet wekelijks tijd investeren in onderhoud van het zwemwater.

Het belangrijkste van alles is om te zorgen voor een goede afdekking van uw zwembad. Dit kan doormiddel van zwembadlamellen. De afdekking van het zwembad beschermt jouw zwembad tegen gevaren van buitenaf zoals vallende bladeren, voortplantende muggen of rondzwervend vuil. Verder zorgt een aquadeck er voor dat je een hoop energie bespaart, je hoeft je geen zorgen meer te maken over een torenhoge energie rekening en je bespaart natuurlijk ook flink het milieu. Een lamellenafdekking bespaart tot wel 75% energie en zorgt er dus voor dat je zwemseizoen langer wordt. Verder is er natuurlijk ook het veiligheidsaspect. Een goede afdekking zorgt er voor dat uw kinderen, huisdieren of andere kwetsbare bewoners en bezoekers van jouw huis niet zomaar zullen verdrinken.

Naast het afdekken is het ook belangrijk dat je het water op de juist PH-waarde houd. Een te lage PH waarde zorgt dat het water zuur wordt en dat zorgt voor irritaties aan de huid en ogen. Daarnaast zorgt een PH-waarde van onder de 7.2 dat het chloor niet meer optimaal zijn werk kan doen. Het chloor verliest namelijk zijn desinfecterende werking, waardoor het water geïnfecteerd kan worden en dus niet alleen je huid en ogen irriteert maar je ook ernstig ziek kan maken. Verder kan algengroei toenemen wat er weer voor zorgt dat het water groen of bruin van kleur wordt. Is de PH te hoog dan zal wederom de huid geïrriteerd raken en daarnaast krijgen ook bacteriën de kans om zich te ontwikkelen. Aan de hand van verschillende middelen kunnen we de PH waarde gelukkig beïnvloeden.

Voor meer informatie : http://www.lamellenafdekkingen.nl/