Teruglink
Image default
Hobby en vrije tijd

Body-art

Lichaamskunstis een vorm van kunst. Er zijn ook wel shows waarbij body-art bij wordt teogepast door bodypaint die worden gegeven dat de personages geheel zijn opgemaakt met bodypaint dit is een make-up/schmink soort die over het gehele lichaam wordt aangebracht. vaak hebben ze dan alleen een onderbroek aan verder is het lichaam een geheel kunstobject geworden. http://barplanet.nl/barverhuur/Body-art is lichaamskunst, lichaamsversiering. Body-art is een vorm van kunst waarbij het menselijk lichaam een centrale rol speelt. De meeste algemene vormen van bodyart zijn bodypainting, tatoeages en piercings. Ook is een andere manier van body-art het opzettelijk aanbrengen van littekens, brandmerken en uit vervorming door middel van korset, een implantaat of het snijden van gaten in het lichaam met een scalpen. Het klinkt raar en eng maar dit gebeurd wel veel.

Binnen de beeldende kunst ontstond de term body art in de jaren 70 als omschrijving van een stroming die voortkwam uit de conceptuele kunst en de performance. Het is een kunstvorm waarbij het eigen lichaam van de kunstenaar het primaire medium is waarmee het menselijke bestaan aan een kritisch onderzoek onderworpen wordt of van commentaar wordt voorzien. Een van de belangrijkste aspecten van deze lichaamskunst is het eigen lichaam van de kunstenaar op narcistische-exhibitionistische, soms zelfs masochistische wijze tot beeld materiaal wordt uitgeroepen. Vaak hebben deze zogenoemde bodyart-performances iets weg van godsdienstige oefeningen of openbare terechtstellingen, waarin de performer beul en veroordeelde tegelijk is.

Ook make-up is een vorm van body-art. bodypainting is het verven van het lichaam ter versiering. Er bestaan vele stijlen en technieken maar in essentie komt het erop neer het lichaam en zijn vormen te gebruiken als ondergrond voor een schilderij, om de vormen door licht en schaduw andere dimensies te geven, of het lichaam weg te werken in een achtergrond, of als dier te vermommen. Soms wordt bodypainting gebruikt als een vervanging voor, of tijdelijke vorm van tatoege. Bodypainting kan gebeuren op gedeelten, of op het hele lichaam. Wordt enkel het hoofd beschilderd, dan spreken we van faicepainting of schminken, wat populair is bij kinderen op kinderfeesten, braderieën. Bodypaining vinden we al terug in de oudheid. Primitieve stammen versieren van oudsher hun lichaam met verf, bijvoorbeeld om een rituele dans uit te voeren, om gunstige goden te verzoeken of huwelijken te sluiten. Tegenworodig ziet men ook wel eens bodypaining op modeshows.  

In de lifestyle van sommige metalariesten en –fans is bodypaint een geliefd cosmeticaverschijnsel. Bar verhuur

Voor meer informatie : http://barplanet.nl/barverhuur/