Teruglink
Image default
Bedrijven

Tuin onderhouden

In Nederland zijn er verschillende afmetingen in tuinen. Zo zijn er mensen die aantal hectaren hebben als tuin en mensen met een klein stadstuintje. De grootte van een tuin is voor sommigen niet belangrijk, zij zijn al blij dat zij een tuin hebben. Een tuin is een verlengstuk van het huis. Mensen kunnen de mooiste creaties maken van hun tuin, anderen doen hier niks aan en hebben een tuin vol onkruid, vaak geven zij hier niet om. Zij zijn dan ook niet vaak in de tuin te vinden, waardoor het onderhoud hen te boven gaat. Of zij trekken hier niks van aan en zijn al blij dat zij een plekje voor hen zelf hebben dat buiten is.

Mensen met een landhuis hebben vaak een uitgestrekt stuk land, dit land is vaak goed onderhouden, dit omdat zij vaak welvarend zijn. Het komt ook voor dat men een stuk bos heeft aan het huis, vaak kiezen zij ervoor om het land niet geheel af te sluiten, zo storen zij het bos en haar natuur niet. Ook krijgen zij zo de kans om dieren te zien dicht bij het huis. Ook hebben zij vaak een aantal huisjes op het terrein staan. Deze huisjes kunnen oude schuren zijn, deze hebben dan weleens rieten daken.

Vaak dienen deze schuren dan ook onderhouden te worden door een rietdekkersbedrijf. Zij zorgen ervoor dat het riet goed blijft en dat men hier nog lang plezier van heeft. Een voordeel van een onderhoudsdienst voor een rieten dak is dat deze schoongemaakt wordt en vrij gemaakt van algen en mossen. Een onderhoudsbeurt voor een dak duurt meestal 1 hele dag in het jaar. Tijdens deze onderhoudsbeurt zult u de rietdekkers te werk zien gaan, zij zijn trots dat zij dit oude ambacht nog mogen en kunnen uitvoeren. Waardoor de charme van rietendaken voortleeft.  

Voor meer informatie : http://www.rietwerk.nl/