Teruglink
Image default
Aanbiedingen

Wat zeggen experts over dubbel glas? Ontdek de voordelen en mogelijkheden

De mening van experts over dubbel glas

Dubbel glas is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit onze woningen en kantoren. Maar wat zeggen experts eigenlijk over dubbel glas? Is het echt zo effectief als men beweert en wat zijn de voordelen? In dit artikel duiken we in de wereld van dubbel glas en ontdekken we wat experts te zeggen hebben over deze populaire glassoort.

De voordelen van dubbel glas volgens experts

Experts zijn het erover eens dat dubbel glas tal van voordelen biedt ten opzichte van enkel glas. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen op een rijtje:

1. Energiebesparing: Dubbel glas zorgt voor een betere isolatie van je woning of kantoor. Hierdoor blijft de warmte beter binnen en hoef je minder te stoken. Dit resulteert in een lagere energierekening en een vermindering van CO2-uitstoot.

2. Comfort: Doordat dubbel glas beter isoleert, heb je minder last van koude luchtstromen en tocht in huis. Dit zorgt voor een aangenamer binnenklimaat en meer wooncomfort.

3. Geluidsisolatie: Dubbel glas helpt ook om geluid van buitenaf te dempen. Dit is vooral prettig als je in een drukke omgeving woont of werkt, waar veel verkeer of ander lawaai is.

4. Inbraakwerend: Dubbel glas is moeilijker in te slaan dan enkel glas, waardoor het inbrekers afschrikt en de kans op inbraak verkleint.

5. Condensvorming: Bij enkel glas ontstaat er vaak condens aan de binnenzijde van het raam. Bij dubbel glas is dit veel minder het geval, wat zorgt voor een beter zicht naar buiten en minder vochtproblemen in huis.

Verschillende soorten dubbel glas

Er zijn verschillende soorten dubbel glas op de markt, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Bij Glasgigant vind je een uitgebreid assortiment aan dubbel glas, zodat je altijd een type vindt dat bij jouw wensen en behoeften past. Enkele voorbeelden van soorten dubbel glas zijn:

– Standaard dubbel glas: Dit is het meest voorkomende type dubbel glas, bestaande uit twee glasplaten met daartussen een luchtruimte. Dit zorgt voor een goede isolatie en is voordeliger dan andere soorten dubbel glas.

– Hoogrendementsglas (HR-glas): Dit type dubbel glas heeft een nog betere isolatiewaarde dan standaard dubbel glas, dankzij een speciale coating en/of het gebruik van edelgas in plaats van lucht in de spouw. Hierdoor bespaar je nog meer op je energiekosten.

– Gelaagd dubbel glas: Dit type dubbel glas bestaat uit twee of meer glasplaten met daartussen een speciale folie. Dit maakt het glas extra sterk en inbraakwerend, en zorgt tevens voor een betere geluidsisolatie.

Wat zeggen experts over de investering in dubbel glas?

Experts zijn het erover eens dat de investering in dubbel glas zich op termijn terugverdient. Door de besparing op je energiekosten en het verhoogde wooncomfort, is het een waardevolle investering voor je woning of kantoor. Bovendien draag je bij aan een beter milieu door minder CO2-uitstoot.