Teruglink
Image default
Bedrijven

Werkkostenregeling

Er bestaat een werkkostenregeling. Hierin staan de wetten rondom vergoedingen en verstrekkingen aan werknemer met elkaar gebundeld. Deze werkkostenregeling maakt dit alles overzichtelijk en eenvouding. Omdat deze manier simpel en efficiënt is, is een werkgever sinds 2015 verplicht om met deze regeling te werken.

 

Via deze regeling kun je bijvoorbeeld je reiskosten declareren, denk hierbij aan kosten van een kaartje voor het openbaar vervoer of de benzine kosten van je auto. Bij sommige bedrijven krijgen je ook maaltijden, overnachtingen en andere werk gerelateerde uitstapjes vergoed. Dit kan allemaal snel geregeld worden via de regeling.

 

Wanneer werknemers zichzelf graag verder willen ontwikkelen, kunnen zij ervoor kiezen om naast hun werk te gaan studeren. Bijvoorbeeld een deeltijd opleiding of een cursus in de avond uren. Wanneer de werkgever van mening is dat deze studie waardevol kan zijn voor het bedrijf, dan wordt de deeltijd studie of cursus vergoedt. Bijvoorbeeld als een consultant HRM wilt studeren. Criteria hierbij is dat de kennis aansluit op de functie en dat de werknemer nog een bepaalde periode bij het bedrijf blijft werken. De kosten van de studie, collegegeld, kosten van boeken en reiskosten, kunnen via de regeling gedeclareerd  worden.

 

Wanneer u meer informatie zou willen ontvangen over deze regeling kunt u dit vinden op de website van CBBS Salarisservice. Dit bedrijf biedt ondersteuning aan bedrijven in alle aspecten van personele dienstverlening. Het bedrijf bestaat sinds 1960 en heeft al vele ondernemers en kantoren in Nederland geholpen.

 

Een Human Resource software die ook aangeraden kan worden door CBBS Salarisservice is Youforce Raet. Met deze software heeft u alle Human Resource zaken onder controle en krijgt u een duidelijk overzicht. Het programma kan taken overnemen en alles wordt veilig opgeslagen in de cloud. Ook heeft u altijd toegang tot deze software, wat het gebruik versimpelt. Op deze manier kunt u makkelijk meegaan met de werkkostenregeling.

Voor meer informatie : http://www.cbbs.nl/