Teruglink
Image default
Sport

Zo zoek je goede maar betaalbare tennisschoenen

Als je pas begint met tennissen zijn er verschillende benodigdheden die je moet aankopen: een tennisracket, een sportoutfit, tennisschoenen en misschien ook tennisballen. De kosten kunnen dan ook gaan oplopen. Om de kosten te beperken, kan je op zoek gaan naar goedkopere tennisschoenen. Daarbij is het belangrijk om wel nog verschillende eigenschappen in het oog te houden, want je wil natuurlijk geen schoenen kopen waarmee je binnen de maand een blessure oploopt. Daarom geven we je in dit artikel enkele tips om op zoek te gaan naar tennisschoenen die van voldoende kwaliteit zijn maar die je geen blessures zullen bezorgen.

Om op zoek te gaan naar goedkope tennisschoenen, moet je eerst weten waar je op moet letten. Let op de volgende eigenschappen:

– Een goed paar tennisschoenen heeft goede grip, is flexibel, geeft stabiliteit en ondersteunt je voeten op de juiste plaatsen, zorgt voor schokdemping bij je bewegingen en zit comfortabel.

– Het is belangrijk dat tennisschoenen een goede schokabsorptie hebben om alle schokken op te vangen die je voeten en je lichaam moeten verduren tijdens het spelen.

– Het materiaal van de schoenen moet niet te soepel zijn, maar ook niet te stug.

– De zool van de tennisschoenen moet geschikt zijn voor de ondergrond waarop je gaat spelen. Dit zijn de verschillende baansoorten en de schoenen die ervoor geschikt zijn:

  • Alle baansoorten: omnicourt schoenen zij geschikt voor vrijwel elke baansoort, maar gaan het best op kunstgras en smashcourt
  • Gras: tennisschoenen met een noppenprofiel
  • Tapijt: tennisschoenen met een gladde zool
  • Gravel: tennisschoenen met een visgraatprofiel

Een goede tip voor betaalbare en tot kwaliteitsvolle tennisschoenen, zijn K Swiss tennisschoenen. De tennisschoenen voldoen allemaal aan bovenstaande eisen en zullen je voeten en je lichaam dus beschermen tegen blessures. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen gaande van €59,95 tot €152,95, je kiest dus zelf hoe groot je budget is.

Voor meer informatie : https://www.kctennis.nl