Teruglink
Image default
Woning en Tuin

Coniferen verwijderen en schutting plaatsen

Veelal wordt er gezocht naar coniferen verwijderen en schutting plaatsen. Deze mensen zijn er doorgaans achter gekomen dat het onderhouden van hun coniferenhaag te veel tijd kost en willen liever een oplossing waar ze geen omkijken naar hebben. Een schutting plaatsen is dan de meest voor de hand liggende mogelijkheid. Wanneer coniferen verwijderd worden en er een schutting moet worden geplaatst dan is er veel mogelijk. Zo kunt u een houten schutting, een beton schutting, een kunststof schutting, een schutting van treurwilgen of een hout-beton schutting laten plaatsen. Voordat de schutting geplaatst kan worden is het in ieder geval noodzakelijk om eerst te coniferen inclusief de wortels te verwijderen.

Wie gaat de coniferen verwijderen?

Wanneer u uw coniferen wiltverwijderen dan is het aan te raden om een hoveniersbedrijf in te huren. Een hoveniersbedrijf kan namelijk op een efficiënte manier de coniferen verwijderen en na het verwijderen van de coniferen direct de schutting plaatsen. Afhankelijk van de grootte van de opdracht kan de totale klus binnen 2 dagen geregeld zijn. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf de coniferen te verwijderen en zelf de schutting te plaatsen. Let er dan wel goed op dat u ook de stronken van de coniferen verwijderd omdat anders de kans bestaat dat er verzakkingen in uw schutting zullen ontstaan.

Het verwijderen van de boomwortels is noodzakelijk wanneer u een schutting wilt plaatsen

Bij het plaatsen van een schutting op de plek waar eerst de coniferen stonden is het van groot belang dat alle wortels verwijderd zijn. Wanneer u een wortels van de coniferen laat zitten en de schutting plaatst dan zal de schutting op den duur verzakkingen vertonen. Dat komt doordat de wortels uiteindelijk gaan rotten en de grond een beetje wegzakt. Door de verzakkingen kunnen uw schuttingdelen scheuren waardoor u genoodzaakt bent om de kapotte schuttingdelen te vervangen en de kosten dus onnodig hoog worden.

De boomwortels kunnen het beste verwijderd worden door bij het verwijderen van de coniferen een stobbenfrees te gebruiken. Zo’n stobbenfrees kan namelijk onder de grond werken en tot een diepte van ongeveer 45cm onder het maaiveld alle wortels verpulveren. De boomwortels worden door de frees tot minuscule stukjes hout verpulvert welke vrij snel weg zullen rotten en niet tot verzakkingen kunnen leiden.

Voor meer informatie : https://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-verwijderen/