Teruglink
Image default
Auto’s en Motoren

De benodigde auto theorie leer je tijdens de dagcursus van Gelijk Geslaagd

Het slagen voor het CBR theorie examen is een vereiste voor het behalen van een rijbewijs. Het examen toetst de kennis van de aanvrager over verkeersregels, voorschriften en verkeersveiligheid. Het leren van autotheorie vereist een grondig begrip van het Nederlandse verkeerssysteem, welke je allemaal tijdens de auto theorie dagcursus van Gelijk Geslaagd zal aanleren.

Het CBR theorie examen is een computer gebaseerde test die bestaat uit drie verschillende onderdelen. Het onderdeel gevaarherkenning bevat 25 vragen waarvan minimaal 13 vragen juist beantwoord moeten worden, het onderdeel kennis bevat 12 vragen waarvan minimaal 10 vragen juist beantwoord moeten worden, het onderdeel inzicht bevat 28 vragen waarvan minimaal 25 vragen juist beantwoord moeten worden. Het examen bevat 2 testvragen welke bij de onderdelen inzicht en kennis te vinden zijn. Het examen behandelt een reeks onderwerpen, waaronder verkeersborden, wegmarkeringen, verkeersregels en verkeerssituaties. De vragen zijn ontworpen om de kennis van de kandidaat over verkeersregels, veiligheidsprocedures en besluitvaardigheid in verschillende verkeersscenario’s te testen.

Goed leren om te kunnen slagen

Om te slagen voor het CBR theorie examen moeten kandidaten tijd en moeite investeren in het bestuderen van de autotheorie. Wanneer je zelf aan de slag gaat met het aanleren van de theorie  omvat dit het lezen en leren van de Nederlandse verkeersregels en voorschriften uit een dik theorieboek en het online oefenen van proefexamens.

Veel kandidaten ervaren het zelf aanleren van de auto theorie als lastig en saai. Gelukkig is de cursus theorie in 1 dag van Gelijk Geslaagd tegenwoordig beschikbaar, waardoor je niet meer in je eentje hoeft te zwoegen. Gelijk Geslaagd helpt kandidaten de verkeersregels aan te leren die nodig zijn voor het slagen voor het CBR theorie examen. De cursus is ontworpen om een intensief, snel overzicht te geven van het verkeerssysteem en de verkeersregels. De cursus wordt geleid door een gecertificeerde instructeur die goed bekend is met het verkeerssysteem en de verkeersregels. De instructeur leert kandidaten hoe ze verkeersborden kunnen herkennen en interpreteren, wegmarkeringen kunnen begrijpen en veilige beslissingen kunnen nemen in verschillende verkeerssituaties.

Tijdens de eendaagse theoriecursus hebben kandidaten toegang tot een reeks leermiddelen, waaronder klassikale les, oefenexamens en interactieve oefeningen. De cursus biedt ook tips en trucs voor het beantwoorden van examenvragen, evenals strategieën voor het omgaan met examenvrees en stress.

https://www.gelijkgeslaagd.com/