Teruglink
Image default
Dienstverlening

Elektra in je tuin is goed om te hebben

Het is altijd fijn om elektra in je tuin te hebben. Je bent misschien in de avond in je tuin en alles is zwart. Je ziet helemaal niks als er geen licht is in je tuin. Je kan veel verschillende soorten lichten in je tuin plaatsen zoals: led verlichting. Led verlichting is het goedkoopste soort elektra die je in je huis kan plaatsen. Led verlichting is wel tot achtenvijftig procent goedkoper. Led verlichting is met het aanschaffen wel duurder maar als je het lang hebt verlies je er minder geld aan. Led verlichting is binnen niet echt belangrijk, omdat het niet heel veel verlicht binnen maar buiten als je in het donker bent kan je veel meer zien dan dat het was. 

lastige klusjes

Het is best lastig om elektra in je tuin aan te leggen als je het zelf doet. Je moet alles goed uit plannen, zodat je geen rare dingen kan raken in de tuin en ook geen wortels van planten. Je moet een diep gat graven om de kabel vanuit je meterkast in de tuin te doen. Wanneer je kabels beschadigd raken of kapot gaan dan moet je het weer opnieuw gaan aanleggen in je tuin en de kabels er ook weer uithalen. Ze werken toch niet meer dus je moet alles dan weghalen.

Kapotte kabels en draden

De kabels kunnen echt snel kapot gaan, want er zitten veel scherpe dingen in de grond en dingen wat de kabels snel kapot kunnen gaan maken. De meeste mensen plaatsen ook nog tegels boven de kabels zodat je erboven kan lopen en de kabels niet beschadigd kunnen raken. Er zijn veel verschillende soorten kabels en van verschillende merken, omdat sommige ook goedkoop zijn en van slechte kwaliteit zijn maar de meeste zijn van goede kwaliteit dus ga eerst kijken voor je elektra.