Teruglink
Image default
Bedrijven

Een elektricien helpt jou bij het vervangen van een meterkast

Als jij je meterkast wilt vervangen dan is het belangrijk dat je dit niet zelf gaat doen. Het vervangen van een meterkast is geen makkelijke klus. Het vervangen van een meterkast is een klus die erg moeilijk is, en het is ook nog eens gevaarlijk. Als de werkzaamheden aan een meterkast niet goed worden uitgevoerd dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. De gevaarlijkste situatie die er kan ontstaan is brand. In de meterkast kan er gesmolten kunstof op de leidingen vallen. Dit is heel gevaarlijk omdat er dan brandend gas uit de leiding spuit. Daarom is het heel belangrijk dat je een elektricien inschakelt die weet wat hij doet.

De inhoud van een meterkast

In een meterkast zitten hele belangrijke zaken. De inhoud van je meterkast bestaat uit water, gas en elektriciteitsaansluitingen. In de meterkast komt ook de meterkast binnen en ook de glasvezelaansluiting, Centrale Antenne Inrichting en de eventuele stadsverwarming. In de meterkast zitten ook alle zaken die er voor nodig zijn op apparaten van stroom te voorzien. Hierbij kan je denken aan bekabeling, lasdozen, wandcontactdozen, stopcontacten, schakelaars en nog veel meer. In de meterkast zit ook de groepenkast. In de groepenkast komt alle stroom binnen. De stroom komt binnen en het wordt vervolgens verdeeld over het hele huis.

Risico’s van een meterkast

Een meterkast brengt veel risico’s met zich mee. Door bijvoorbeeld een defect kabel, losgetrilde schroeven, overbelasting, overbelasting of een verkeerd installeert stopcontact kunnen er storingen in de elektronische installatie ontstaan. Als de groepenkast niet werkt dan zijn er vaak grote gevolgen. Meestal is er alleen materiële schade, maar er kunnen ook gewonden of zelfs doden vallen als gevolg van stroom schokken of brand in de meterkast. De meest gevaarlijke situatie ontstaat als er smeltende kunstof op de kunststof leiding terecht komt. Dit is erg gevaarlijk omdat er dan een hele grote brand ontstaat.