Teruglink
Image default
Aanbiedingen

Verdiepingsvloer kopen? Dit is het verschil tussen koud gevormd en warm gewalst staal

Een verdiepingsvloer is een zelfdragende constructie gemaakt van lichtgewicht staal die ingezet kan worden als een soort extra vloer of verdieping in onder meer magazijnen en fabriekshallen. Het staal kan op verschillende manieren bewerkt worden. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak een onderscheid gemaakt tussen koud gevormd en warm gewalst staal. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen? In deze blog gaan we graag wat dieper in op de kenmerken en eigenschappen van bovengenoemde twee staalsoorten. Lees daarom snel verder!

 

De kenmerken van koud gevormd staal

De naam van koud gevormd staal verklapt al een beetje hoe deze staalsoort bewerkt wordt. Het staal wordt in vorm gebracht zonder dat het vooraf verwarmd wordt. Het vervormen van het staal, totdat uiteindelijk de gewenste vorm is bereikt, vindt dus plaats bij omgevingstemperatuur. Het staal kan overigens op meerdere manieren in model worden gebracht. Zo kan het staal bijvoorbeeld worden gewalst. Maar het is ook mogelijk om koud gevormd staal te ‘trekken’. Goed om te weten is dat koud gevormd staal zijn uiteindelijke vorm zal behouden. De spanningen die in het materiaal ontstaan zijn namelijk groter dan de zogenaamde vloeigrens. De vervormingen zijn dan ook blijvend en onomkeerbaar. Koud gevormd staal is niet bepaald buigzaam en geeft niet echt mee.

 

De eigenschappen van warm gewalst staal

Waarschijnlijk hoeven wij u niet meer uit te leggen wat warm gewalst staal precies is. Ook hier verklapt de naam al een hoop: het staal wordt eerst door en door verhit en wordt daarna pas in de gewenste vorm gewalst. De vervormingen van warm gewalst staal vinden altijd plaats onder invloed van hitte. Het grootste verschil met koud gevormd staal is dat warm gewalst staal weer terug kan keren in de oorspronkelijke vorm. Omdat het staal wordt vervormd tot aan de vloeigrens, zijn de vervormingen omkeerbaar. Warm gewalst staal is dan ook een stuk buigzamer en taaier dan staal dat koud gevormd is.

 

Kwalitatieve verdiepingsvloer kopen waar u nog lang plezier van heeft?

Wilt u graag een kwalitatieve verdiepingsvloer aanschaffen waar u nog jaar in jaar uit plezier van zult hebben? Informeer dan eens naar de mogelijkheden bij Nolte Mezzanine, dé specialist in verdiepingsvloeren. De specialisten van dit bedrijf denken graag met u mee welke staalsoort het meest geschikt is voor uw situatie en beoogde toepassing.

https://www.noltemezzanine.nl/