Teruglink
Image default
Vervoer en transport

Verkeersveiligheid

Achteruitrijcamera is zo’n woord dat je op zich wel kent en ook wel begrijpt wat het is, maar eigenlijk nog nooit eerder hebt gebruikt of hebt gezien. Waarvoor is het en waarom zou je er een kopen?

 

Het overzien van al het verkeer om je heen is iets waarvan veel mensen denken dat het ze wel lukt, maar om heel eerlijk te zijn, dat is eigenlijk niet mogelijk. Er zijn teveel bewegende objecten om je heen terwijl je je op een te hoge snelheid voortbeweegt om een compleet beeld te vormen van alles om je heen. Dit gebrek aan informatie over de andere weggebruikers om je heen kan leiden tot gevaarlijke situaties. Wegongevallen staan steevast in de top 10 oorzaken van de dood per jaar. Ook zijn er genoeg mensen die wel eens ergens tegenaan zijn gereden bij het parkeren en zo schade bij henzelf of bij anderen hebben veroorzaakt. 

 

Om dit allemaal te voorkomen of in ieder geval de kans te verminderen dat het gebeurd is het mogelijk om een achteruitrijcamera set te kopen. Achteruitrijcamera’s bieden de mogelijkheid om je een vollediger beeld te geven van de weggebruikers om je heen, zodat je meer informatie hebt over de mensen om je heen en zo minder kans loopt om ongelukken te veroorzaken of meer tijd hebt om ongelukken te vermijden. Ook kan je achteruitrijcamera’s gebruiken om ongelukken bij het parkeren te voorkomen en jezelf zo een paar schadevergoedingen te voorkomen.

 

Natuurlijk is het ook mogelijk voor andere weggebruikers dan automobilisten om achteruitrijcamera’s aan te schaffen. Vrachtwagens bijvoorbeeld, waarvan het bekend is dat zij een grote blinde hoek hebben, zouden heel erg gebaat zijn bij een achteruitrijcamera.

Omdat vrachtwagens zo groot en log zijn en zowel vreselijke ongelukken zouden kunnen veroorzaken en een ‘normaal’ verkeersongeluk zouden kunnen verergeren is het misschien nog wel beter als vrachtwagens achteruitrijcamera’s zouden hebben. 

 

Achteruitrijcamera’s zijn handig voor elk soort gemotoriseerd voertuig. 

 

Voor meer informatie : https://www.vanzwitserland.nl/