Teruglink
Image default
Woning en Tuin

Onmisbare doe-het-zelf producten

We hebben allemaal wel een fase gehad waarin we zelf hebben geprobeerd iets te maken. Of het nou een tafel was, een stoel of een kast. Het lijkt zo makkelijk om iets in elkaar te zetten maar al snel merk je dat het echt niet zo makkelijk is om zomaar iets in elkaar te zetten. Wat vaak helpt is het in huis hebben van de juiste gereedschappen en spullen. 

 

Een hamer is een stuk gereedschap dat je in vrijwel elk doe-het-zelf project in kan zetten. Of het nou een klein of groot project is, een hamer is vrijwel altijd nodig. Het hoeft niet eens ingezet te worden om spijkers te slaan, het kan ook gebruikt geworden om iets recht te slaan of juist om iets uit elkaar te halen. Een goede hamer gaat jarenlang mee en zal je nuttig zijn bij elk project dat je uitvoert.

 

Scharen zijn vaak nuttig bij de kleinere doe-het-zelf projecten. Dit wil niet zeggen dat scharen minder vaak nuttig zijn, integendeel, de meeste doe-het-zelf producten zijn kleinschalig. Naast het knippen in vilt, papier, karton en soortgelijke materialen kan je scharen ook inzetten als je ergens een gat in wilt maken of als je een rechte lijn moet trekken.

 

Verf is eigenlijk altijd nodig. Of je nou leerverf, textielverf, suede verf of lakverf nodig hebt, vrijwel elk project ziet er beter uit met een likje verf. Een kast bijvoorbeeld ziet er bijna altijd beter uit met een kleurtje en de verf kan eventuele onvolkomenheden bedekken. Verder kan verf ook nog het materiaal eronder beschermen, wat de levensduur van je project verlengd.

 

Een waterpas is een stuk gereedschap dat je eigenlijk niet vaak genoeg ziet. Vooral bij beginners zie je dat een bijvoorbeeld een stoelpoot niet helemaal recht staat, de kast een beetje naar voren helt of dat iets soortgelijks. Dit is heel gemakkelijk te voorkomen als je beschikt over een waterpas, want niks ziet er knulliger uit dan een voorwerp dat niet goed rechtop kan staan.

 

Voor meer informatie : https://www.leerverfshop.nl/