Teruglink
Image default
Aanbiedingen

Zijn eerste grote fiets

Hoewel een jongensfiets van 20 inch over het algemeen het meest geschikt zijn voor jongens van 6 of 7 jaar oud, kunnen ze sterk variëren in grootte, prijs en functies. Van versnellingen tot remmen tot framematen, kinderfietsen kunnen een stuk ingewikkelder worden wanneer je kind klaar is voor een 20 inch fiets.

Moet ik een fiets met één versnelling of een fiets met versnellingen kopen?

Fietsen met één versnelling zijn meestal veel goedkoper dan fietsen met versnellingen, maar dat is niet de enige reden om een fiets met één versnelling te overwegen. Sommige kinderen hebben niet genoeg coördinatie om op een 20 inch fiets te rijden.

Fietsen met versnellingen kunnen de fietservaring van een kind nog ingewikkelder maken. Weten wanneer je moet schakelen en wanneer niet, is een vaardigheid die zelfs veel volwassenen nog onder de knie proberen te krijgen.

De versnellingsbakken en derailleurs die bij fietsen met versnellingen horen, kunnen nogal pietluttig zijn en vereisen vaak dure reparaties. Dus tenzij je kind versnellingen nodig heeft om heuvels of langere ritten te maken, zijn fietsen met één versnelling niet alleen goedkoper, maar ook veel gemakkelijker te onderhouden.

Maat – Let op de zithoogte!

Een fiets van 20 inch is over het algemeen het meest geschikt voor kinderen van 6 en 7 jaar. Als je kind al 8 is of een erg lange 7-jarige, overweeg dan ook mountainbike van 24 inch, want die bieden meer ruimte om te groeien. Als een kind op een 20 inch fiets begint als het 6 of 7 jaar oud is, kan het er waarschijnlijk op blijven rijden als het 8 jaar oud is.

Let niet alleen op de wielmaat, maar ook op de minimale en maximale zadelhoogte. Alle fietsen hierboven hebben 20 inch wielen, maar passen op kinderen van verschillende grootte. 

Gewicht – lichter is beter

Idealiter is de fiets van je kind minder dan 30% van zijn lichaamsgewicht.  In de meeste gevallen geldt: hoe lichter de fiets, hoe gemakkelijker hij te berijden is. Dit geldt vooral voor kleine kinderen.

Veel 20 inch fietsen worden ook geleverd met versnellingen, waardoor het gewicht van de fiets kan toenemen, hoewel dit minimaal is.  Schokdempers op een 20 inch fiets kunnen echter veel onnodig gewicht aan een fiets toevoegen.  Shocks op een 20 inch fiets moeten worden vermeden, tenzij het kind echt agressieve single-track trails rijdt.

Ontwerp van het frame – rechtopstaand versus achteroverleunend

Het frameontwerp van jongensfiets van 26 inch kan sterk variëren omdat deze fietsen vaak ontworpen zijn voor een specifiek type rijder.  Een fiets die gebouwd is voor buurtgebruik zal de berijder in een meer comfortabele rechtopstaande positie plaatsen. Een fiets die gebouwd is voor agressiever rijden plaatst de rijder in een meer agressieve voorovergebogen positie.

Bijgevolg is er niet één beste fiets voor kinderen van 6 of 7 jaar oud. Er zijn fietsen die het beste zijn voor verschillende soorten rijders en verschillende soorten terreinen.

Prijs – Wat levert een duurdere fiets mij op?

Goede fietsen zijn niet goedkoop, en naarmate de fietsen groter worden, worden ze duurder. Elke fiets op deze lijst is aanzienlijk beter dan een fiets die je bij Walmart vindt, maar ze kosten ook veel meer. Waarom? Het bouwen van lichtgewicht kwaliteitsfietsen is niet goedkoop. Er is een reden waarom sommige fietsen voor volwassenen meer kosten dan auto’s!

De duurdere fietsen zijn lichter, hebben duurdere onderdelen en frameontwerpen die het rijden vergemakkelijken. Het toevoegen van versnellingen draagt ook aanzienlijk bij aan de prijs. De duurdere fietsen moeten worden beschouwd als investeringen, omdat ze doorgaans een zeer hoge doorverkoopwaarde hebben.

 

https://www.empressmanagementservices.nl/de-juiste-fiets-maat/