Teruglink
Image default
Mode en Kleding

Waarom zijn UGGs zo comfortabel?

Vraag het iedereen die een paar UGG-laarzen heeft en ze zullen je vertellen hoe ongelooflijk comfortabel ze zijn. Hoe knus ze ook zijn, hun gebrek aan steunzolen kan je voeten in de war brengen. Als je van je UGG’s houdt, maar niet van de voetpijn die ermee gepaard kan gaan, is er een gemakkelijke oplossing voor je probleem.

DE BASIS
UGG-laarzen staan bekend en zijn geliefd om hun natuurlijke wolisolatie, hun ongelooflijk comfort en hun gebrek aan steunzolen.
Als je platte voeten hebt, kan het dragen van loszittende laarzen zoals UGGs je kans op overprikkeling (naar binnen rollende enkels) vergroten en je bogen en pezen doen bezwijken.

Als je hoge of middelhoge bogen hebt, bieden UGG-laarzen je niet genoeg steun, wat kan leiden tot ongemak en verkeerde uitlijning.
Artsen raden aan om UGG-laarzen te voorzien van inlegzolen met stevige steunzolen om je voeten comfortabel te houden.

De UGG-laarzen zijn gemaakt van natuurlijk wolschaafsel, dat ongelooflijk warm en comfortabeler is dan synthetische isolatie. Het bovenmateriaal van schapenvacht ademt goed, zodat je voeten niet zweterig worden. De meeste UGG’s hebben zachte, flexibele buitenzolen, die je voeten extra dempen en isoleren van de koude grond. Weinig stukken schoeisel voelen zo goed aan als je voeten koud zijn.

Australische surfers begonnen deze stijl van shearlinglaarzen te dragen lang voordat ze de weg naar de States vonden. De populariteit van deze stijl groeide langzaam in de surf- en strandgemeenschap van Zuid-Californië in de jaren ’80 en ’90, maar werd begin jaren ’00 steeds populairder. Sindsdien zijn UGG-stijllaarzen een belangrijk onderdeel van de schoenenindustrie geworden.

Meer recentelijk zijn er nieuwe stijlen toegevoegd die heel anders zijn dan de originele shearling boots, waaronder UGG-slippers, slip-ons, sneakers en nog veel meer. UGG’s variëren nu van geïsoleerde schoenen voor de winter tot lichtgewicht stijlen voor de zomer. Sommige zijn waterdicht. Gelukkig hebben vele nog steeds natuurlijke schaapsvacht als isolatie.